25 januari 2022

Categorieën: Business Cases, Industrie

Onderneming

4e generatie logistiek dienstverlener met activiteiten in heel Europa. Gericht op het creëren van onconventionele logistieke producten en het ontwikkelen van intelligente systemen en processen, met continue innovatie om voorop te blijven lopen en de nieuwste uitdagingen in de logistiek op te lossen.

Situatie

Als onderdeel van een strategische koerswijziging en organisatieverandering voor het bedrijf was het nodig om de afhankelijkheid van de huidige primaire eindmarkt te verminderen en verdere groei te realiseren. Het bedrijf wilde een aantal nieuwe strategische eindmarkten verkennen, met als primaire focus het uitbreiden van de FTL-productlijn. Het doel was om een ​​nieuwe manier om nieuwe business binnen het bedrijf te ontwikkelen op basis van het creëren van diepgaande kennis van een markt en de bedrijven die erin opereren. Hierdoor kan de verkooporganisatie deze nieuwe doelaccounts ontwikkelen.

Aanpak

Het proces begint met de kwantitatieve en kwalitatieve verkenning van de nieuwe eindmarkt, waardoor het potentieel op hoog niveau kan worden gedefinieerd en het begrip van de interne organisatie kan worden ontwikkeld. Vervolgens hebben we een breed spectrum van bedrijven gedefinieerd die aanwezig zijn binnen subsegmenten van deze eindmarkten en hebben we geanalyseerd wat bij de klant past en welke proposities en eisen nodig zijn. Ten slotte hebben we vastgesteld wat de belangrijkste accounts zijn die worden getarget en hebben we een serviceaanbod ontwikkeld waarmee de klant zijn nieuwe activiteiten kan ontwikkelen

Resultaten

Samen met het klantenteam hebben we drie strategische markten verkend, resulterend in een gedeeld begrip van de segmenten, gedetailleerd segmentpotentieel met inzicht in potentiële nieuwe klanten en een duidelijke waarde propositie die past bij de behoeften en vereisten in elke markt.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!