Investeerders

Waardecreatie met portefeuillebedrijven

Toegewijd partner van private equity

In de afgelopen 20 jaar heeft Gwynt zich ontwikkeld tot een toegewijd, strategisch partner van investeerders. We brengen inhoudelijke expertise en sectorkennis in, wat potentie en risico van investeringen tastbaar maakt.

We ontwikkelen en valideren plannen, met als ambitie om deze ook schouder aan schouder met de directie van portefeuillebedrijven te implementeren. Wij zijn veelal het slot op de deur dat de beoogde waardecreatie ook daadwerkelijk wordt gerealiseerd. Onze executiekracht voorkomt verrassingen en geeft grip.

Onze sweet spot? Ondernemende bedrijven in food & agri, retail & wholesale en de maakindustrie.

Investeren en waardecreatie

Investeren draait om kansen identificeren en omzetten in waardecreatie. Het begint echter altijd met goed je huiswerk doen. En daar kunnen wij bij ondersteunen.

Strategie en identificatie

Waar staan we nu met ons portfolio en waar willen we naartoe? Wat leren we uit sector trends en marktonderzoek? Welke bedrijven passen bij onze strategische doelstellingen?

Due diligence

Beoordelen van potentiële overnamekandidaten: vendor due diligence, commercial diligence, operational diligence. Business cases maken, inclusief groeipotentieel en synergiën. We bijten ons vast en halen de onderste steen boven.

Is de acquisitie rond? Dan start de werkelijke waardecreatie: de integratie of carve-out en transformatie. Hier maakt ons ervaren team professionals het verschil.

In het voortraject van fusies en overnames opereren we zij aan zij met de investeerder. Na de transactie werken we schouder aan schouder met het management van de nieuwe aanwinst.

Succesvol transformeren 

Echte transformaties vragen overzicht, eigenaarschap en daadkracht. En dat is precies wat je van ons mag verwachten.

We zorgen voor executiekracht door middel van project-, programma-, change en interim management. Onze ervaren professionals leveren gevraagd en ongevraagd advies en ondersteuning. Coachen het directieteam en maken het bedrijf klaar voor de volgende fase.

Meer weten?

Neem contact op met Michel Beckers, Business Director bij Gwynt.

m.beckers@gwynt.eu
+31 (0)6 202 489 79