Strategieontwikkeling met groei en verduurzaming voor Lensli

14 september 2022

14 september 2022

Onderneming

Al bijna 120 jaar werkt Horticoop als coöperatie aan een gezonde toekomst voor de tuinbouw. Dit doet ze samen met de leden en met haar bedrijven op het gebied van licht, klimaat, techniek en substraat. Horticoops bedrijven, waaronder Lensli, Horticoop Technical Services, Lumiforte en HortAmericas, zijn gevestigd in binnen- en buitenland.

Situatie

Het substraatbedrijf Lensli, één van de grootste deelnemingen van Horticoop, had behoefte aan een nieuwe strategie met toekomstperspectief. Lensli levert substraten voor de professionele tuinbouw, een enorm competitieve en prijs gedreven markt.

Aanpak

Samen met het management team van Lensli én directie Horticoop is er een strategie ontwikkeld met als rode draad groei en verduurzaming. Alle aspecten van de bedrijfsvoering zijn hierin meegenomen en beschreven in een plan van aanpak met concrete acties eraan gekoppeld.

Resultaten

Een nieuw perspectief, onderscheidend vermogen en nieuwe energie in de organisatie door het plan, de uitwerking en de implementatie onder begeleiding van Gwynt. Wij hebben daarnaast ook een interim General Manager geleverd om dit proces te sturen en te begeleiden, wat geresulteerd heeft in duurzame groei.

Wil je meer weten over onze dienstverlening? Wij wisselen graag vrijblijvend met je van gedachten tijdens een persoonlijk gesprek, waar en wanneer het jou uitkomt.