23 juni 2017

Categorieën: Nieuws

Het was stoer weer, afgelopen woensdagmiddag 7 juni, met typische Hollandse luchten, wind en regen(buien). Ideale omstandigheden om de deelnemers van de Gwynt mountainbike-clinic uit te dagen. Wie trotseert de elementen en verbetert zijn mtb skills met echte pro’s.

Vol enthousiasme en met een schuin oog op buienradar kwamen één voor één de deelnemers de boerderij in Groesbeek oprijden, dat dit jaar weer de basis was voor onze MTB-clinic. Het uitzicht op de omgeving, de glooiende heuvels en groene weilanden waren weer adembenemend.

Vanwege het zware parcours startten we met een heerlijke en voedingsrijke lunch om energie te laden. Oude en nieuwe bekenden deelden ondertussen prachtige (fiets)verhalen, aangevoerd door Adrie van der Poel die als vaste waarde iedereen wist te boeien met verhalen over de prestaties van zijn zoon en natuurlijk over zijn eigen rijke ervaringen.

Tijd om de fietsen klaar te maken, het gloednieuwe Gwynt fietsshirt aan te trekken en ons over te geven aan de begeleiders van MTB-clinic.

Na een korte instructie, een groepsfoto en een fietsende warming-up werden de deelnemers getest op zelfreflectie: Ga ik mee met “ik kan fietsen, weet hoe ik moet schakelen maar wil nog graag leren mtb-en” of met “Huh begeleiding….? Ik zal wel laten zien hoe het moet”. De indeling werd gemaakt en de 2 groepen konden op weg.

De deelnemers zijn op allerlei manieren uitgedaagd: soepel over een boomstam heen, scherp bochtenwerk in een slalom, pittige klimmetjes en afdalingen en zelfs een kudde schapen die op het parcours aan het grazen was. Als je goed kijkt, je fiets plat legt in de bocht en je je evenwicht goed verdeeld, dan blijkt mountainbiken uiteindelijk niet moeilijk. Behalve voor diegene die de clinic even wilde onderbreken voor een wijnarrangement op het Jachtslot Mookerhei.

De begeleiding van MTB-clinic.nl hebben de deelnemers 2 uur lang getrakteerd op afwisselende paden, technieken en manoeuvres, zodat iedereen als betere mtb-er weer arriveerde op de boerderij.

Na een heerlijk warme douche en een massage voor wie wilde, liet de BBQ zich goed smaken. Goed gezelschap, een drankje en heerlijk eten waren prima ingrediënten om na te praten, te genieten maar ook om nieuwe contacten te leggen en ideeën uit te wisselen.

Met een ondergaande zon en tevreden mountainbikers zat de zevende Gwynt mountainbike-clinic er weer op… Een middag van en met oude bekenden, nieuwe gezichten, sportief en gemoedelijk, alsof het een familiereünie betrof.
Fijn dat jullie er (weer) waren om er een memorabele dag van te maken en speciale dank aan Adrie en de instructeurs van MTB-clinic.nl voor hun positieve en wijze begeleiding.

Graag tot volgend jaar!

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!