Gwynt en Triple leiden expertgroep ShoppingTomorrow

18 maart 2024

18 maart 2024

Dit jaar neemt Gwynt wederom deel aan ShoppingTomorrow, het vooraanstaande onderzoeksprogramma voor digital commerce in Nederland. Als voorzitter van de expertgroep “GenAI als groeimotor” gaan we, samen met host Triple en de verbonden experts, onderzoek doen naar de groeimogelijkheden van generatieve AI voor retailers en fabrikanten.

ShoppingTomorrow staat bekend als hét netwerk- en onderzoeksprogramma voor e-commerce professionals van Nederland. Elk jaar buigen ongeveer 20 expertgroepen zich over de belangrijkste trends en ontwikkelingen binnen digital commerce. Dit jaar nemen we de leiding in de grootste expertgroep van het onderzoeksprogramma, bestaande uit bijna 35 deelnemers.

Onderzoeksprogramma ShoppingTomorrow

Gedurende het komende halfjaar zullen we maandelijks samenkomen met Triple en de experts om de mogelijkheden voor omzet- en winstmaximalisatie door middel van genAI te onderzoeken. De structuur van deze maandelijkse bijeenkomsten omvat de volgende elementen: inspiratie & common ground, business white spots, de doorvertaling van deze white spots, randvoorwaarden en uitwerking. De resultaten van de sessies worden gebundeld in een bluepaper, dat gepresenteerd wordt tijdens ShoppingToday op 10 oktober 2024 in DeFabrique in Utrecht.

Aftrap van het programmajaar

De Aftrap vond plaats op vrijdag 15 maart tijdens de ShoppingTomorrow Kick-off in ‘t Spant! theater in Bussum. Tijdens het ochtendprogramma maakten we kennis met onze expertgroep en demonstreerden we meteen de kracht van GenAI aan de hand van de patentmachine. Deze innovatie van Triple is gevoed met persoonskenmerken die vooraf door experts zijn ingevuld. Vervolgens heeft kunstmatige intelligentie deze kenmerken omgezet naar unieke patenten in beeld en beschrijving, die daadwerkelijk aan hen toebehoren.

Danny Groenenboom (Gwynt) en Lennart van Wijk (Triple) met de patentmachine

Het middagprogramma omvatte inspirerende sessies van sprekers Karsten Mostert (Microsoft), Geertje Zeegers (Too Good To Go) en John Lin (Borg Consulting). Daarnaast organiseerde ShoppingTomorrow een workshop voor de experts om hen te helpen hoe zij het beste aan het komende onderzoeksprogramma kunnen bijdragen.

Krachtige expertgroep

De kracht van onze expertgroep ligt voornamelijk in de diversiteit van de aanwezige expertise uit verschillende branches. Bovendien zijn het stuk voor stuk pioniers binnen hun vakgebied. Als team brengen Triple en Gwynt jarenlange ervaring op het gebied van strategie, digitalisatie, verandermanagement en de benodigde technologie naar de groep. Een perfecte combinatie!

Houd onze website en social media in de gaten om als eerste op de hoogte te zijn van onze bevindingen en de onderzoeksresultaten.