26 januari 2023

Categorieën: Familiebedrijven, Nieuws

Afgelopen jaar heeft Gwynt wederom haar groeiambities gerealiseerd en daarbij 22 van de grote familiebedrijven in de Benelux mogen ondersteunen. Bedrijven die actief zijn in de maakindustrie, voedingsmiddelenindustrie, groothandel, retail en logistiek. Bij elkaar goed voor maar liefst 70% van onze projecten en daar zijn we trots op. Onze pragmatische aanpak sluit goed aan bij ondernemers, waardoor private equity en corporates ook regelmatig voor Gwynt kiezen.

Vooral dat steeds meer familiebedrijven ervaren dat onze unieke expertise van de thema’s bij het grote familiebedrijf voor hun van grote toegevoegde waarde is. Onze klanten geven aan dat met name de specifieke thema’s van familiebedrijven, zoals de rol en betrokkenheid van de familie, de zorgzaamheid naar de omgeving en continuïteit voor de volgende generatie, thema’s zijn die een ander type advies vragen. Door onze jarenlange ervaring begrijpen wij deze dynamiek als geen ander en zijn we in staat om ondernemers op de juiste manier te adviseren. Daarbij zijn wij er voor de familie en het bedrijf.

Dynamiek familiebedrijven
Ondernemerschap, professionaliteit en zorgzaamheid zijn drie leiderschapsstijlen die vaak terugkomen bij familiebedrijven. De uitdaging is – zeker in deze tijd van disruptie en onzekerheid – om een stijl te kiezen die past bij de uitdagingen, de familiewaarden en de strategie. Vooral het kiezen van de juiste strategie is een thema wat voor veel familiebedrijven aandacht vereist. Het succes in het verleden kwam vaak voor uit een “can do” gedreven ondernemerschap: kansen pakken en verzilveren. De huidige tijd vraagt echter ook om professionaliteit en “voordenken”: een eigen pad uitstippelen en kansen creëren in plaats van kansen pakken. Dit vertaalt zich ook naar de organisatie en besturing van de onderneming en tenslotte naar de implementatie en borging van de nieuwe strategie, cultuur en keuze. Gwynt ondersteunt families en hun directies bij dit hele traject.

Expertise
Door jarenlange ervaring bij grote familiebedrijven weten we als geen ander wat er speelt bij familiebedrijven. Wij begrijpen de familiedynamiek en de uitdagingen waar deze bedrijven mee te maken hebben. Onze eigen ervaring vullen we aan met ervaring uit onderzoek en de praktijk. We werken daarom ook veel samen met kennisinstituten en branche organisaties om kennis in de “familiebedrijfskunde” te delen. Ook aankomend jaar hopen we familiebedrijven te mogen ondersteunen en gezamenlijk te bouwen aan een florerende toekomst.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!