24 maart 2017

Categorieën: Business Cases, Food, Retail

Onderneming

Grote, landelijke supermarktketen met 250+ winkels en een omzet van € 1,0+ miljard.

Situatie

De beleving van een klant in een supermarkt wordt voor een groot deel bepaald door het contact met de medewerkers. Om hier op een positieve manier aandacht aan te geven kwam de keten naar Gwynt met de vraag zowel de winkelbeleving te optimaliseren als het introduceren van een cultuur van continue verbeteren zodat het niet bij een eenmalige impuls zou blijven.

Aanpak

Naar aanleiding van deze vraag hebben we een motivatie- en activatieprogramma opgezet genaamd SHOWTIME. Samen met de winkelmedewerkers wordt op een speelse manier verbeteringen opgesteld en door een competitief element wordt het effect deze verbeteringen vergeleken met andere vestigingen.

Het SHOWTIME-programma geeft aandacht aan de klant, het winkelspel en de medewerker en daagt winkels uit met missies (actieopdrachten). SHOWTIME draait om willen winnen, willen scoren. Het realiseren van een top winkelbeleving, lokaal ondernemerschap, excellente winkelexecutie en bevlogen medewerkers staan centraal. Zo worden de winkels nóg klantgerichter, nóg beter en nóg mooier!

Resultaat

Enthousiasme en beleving gecreëerd door uitdaging en zelfsturing met als resultaat een verbetering in eigenschap, betrokkenheid en samenhorigheid

Conversie optimalisatie: gem. autonome omzetgroei deelnemende winkels is 2,5%

300% stijging in aantal behaalde certificaten op e-learningsmodules

Excellente executie op de winkelvloer op de basis winkelprocessen

Significante stijging in aantal lokale klantinitiatieven

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!