15 maart 2021

Categorieën: Business Cases, Food

Onderneming

De opdrachtgever is een bedrijf dat specialist is in koelverse maaltijden en componenten.

Situatie

Het bedrijf heeft een goede dagelijkse opvolging op loonkosten en is daarop “in control”, maar het materiaal verlies was ver boven budget en werd maandelijks pas zichtbaar na het doen van een voorraadtelling.

Gwynt werd door de directie gevraagd om te helpen bij het “in control” komen en het realiseren van een structurele reductie op het gebied van materiaalverliezen. Kortom het verminderen van materiaalverlies bij een foodproducent

Aanpak

We zijn begonnen met het vergelijken van de masterdata met de praktijk en het opstellen van de product flow. Vervolgens hebben we gedurende een meetweek de materiaalstromen gewogen en in een massabalans vastgelegd: wat er binnenkomt aan grondstoffen, wat er uitgaat aan gereed product, en wat er onderweg op de werkvloer verloren gaat (meten=weten). Hierdoor kregen we inzicht in de grootste verliesstromen, en konden op basis daarvan een aantal gerichte verbeteringen doorvoeren. Tegelijkertijd hebben we de medewerkers bewust gemaakt van derving: het leren zien van verliezen, het registreren ervan en het motiveren om ze te reduceren. Door dagelijks 2 KPI’s (Realisatie vs plan en Overgewicht Maaltijden) te gaan volgen is het bedrijf in staat om kort op de bal te spelen en de verbetering te borgen.


Resultaten

De hulpvraag: Verminderen van materiaalverlies bij een foodproducent. Het materiaalverlies is met 30% gedaald, en is beter onder controle door de dagelijks opvolging in plaats van de maandelijkse voorraadtelling.

De inzichten uit de massabalans worden toegepast bij het ontwikkelen en introduceren van nieuwe producten.

Ben je benieuwd naar de aanpak van Gwynt bij andere klantvragen klik hier voor een overzicht van onze business cases.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!