21 mei 2019

Categorieën: Business Cases, Industrie

Onderneming

Industriële glasfabrikant die wereldwijd glas levert aan automotive, industriële en bouwprojecten. Totaal 18.000 medewerkers, over Noord-Amerika, Europa, Zuid-Amerika, Afrika, Midden-Oosten en Azië met een omzet van jaarlijks €5.0 miljard

Situatie

De organische groei van het assortiment glas bracht dalende service levels en stijgende kosten met zich mee. Er was behoefte aan het creëren van inzicht in het bestaande assortiment en bijbehorende servicelevels alsook handvaten voor het maken van toekomstige strategische keuzes in het assortiment, voorraad strategieën en serviceafspraken.

Aanpak

Met behulp van een 9-box analyse heeft Gwynt voor het bestaande assortiment de vraag variatie in kaart gebracht. Dit gaf aanleiding tot het heroverwegen van voorraad strategieën voor bepaalde onderdelen van het assortiment. Tevens heeft Gwynt gezorgd dat de 9-box analyse onderdeel is geworden van het planningsproces, waarbij assortimentskeuze, service levels en voorraad strategieën regelmatig met elkaar worden gewogen.

Resultaten

De klant heeft op basis van het project de voorraad strategieën van een groot deel van de long-tail van het assortiment aangepast. Bovendien legde de 9-box analyse de behoefte bloot voor het introduceren van een nieuwe voorraad strategie. De klant gebruikt de analyse op regelmatige basis voor herziening van het bestaande assortiment met gerealiseerde service levels.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!