5 maart 2020

Onderneming

Opdrachtgever is een bedrijf dat 10 jaar geleden is opgericht en zich volledig richt op verkoop van elektrische fietsen. Het bedrijf is de afgelopen jaren sterk gegroeid, maar er ontbrak een solide basis binnen Operations (inkoop, assemblage, logistiek, R&D, SHEQ).

Situatie

Vanuit de directie kwam de vraag om de operatie te professionaliseren en de kwaliteitsprestaties op een hoger niveau te brengen en te borgen.

Aanpak

Na een quick scan hebben we een programma opgezet met meerdere deelprojecten, elk geleid door een medewerker van het bedrijf en begeleid door ons. Zo hebben we het volgende gedaan:

  • Vaststellen van normen van afgeleverde fietsen, standaardiseren van reparaties en trainen van mensen daarin;
  • Implementeren van nieuwe layout van de assemblageafdeling, rekening houdend met materiaal stromen, veiligheid, kwaliteit en productiviteit;
  • Professionaliseren van de organisatie op gebied van organisatie- en meeting structuur, ontwerp proces en kwaliteitsdata management;
  • Introduceren Root Cause Analyse om problemen structureel op te lossen;
  • Verbeteren van ontwerpproces door aansluiten relevante afdelingen, introduceren stage gate proces en aanpak rondom proefproducties.

Resultaten

Aantal issues bij afleveren fiets aan klant en het aantal service beurten in de eerste maand zijn met 50% gedaald. De organisatiestructuur is aangepast en vacatures zijn vervolgens ingevuld. Normen en werkinstructies vastgelegd en getraind, daarnaast is een kwaliteit rapportage systeem opgezet. Hiermee is een sterk fundament ontwikkeld voor verdere groei in volume en efficiency in de komende jaren.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!