31 december 2007

Categorieën: Business Cases, Food, Industrie

Onderneming

Belangrijke divisie van internationale landbouwcoöperatie met focus op verwerking van fruit- en groente-ingrediënten met klanten in A-brands en private label. Sterk competitieve markt, met sterke dynamiek in zowel de aanbodkant door verschuiving in teeltgebieden van zacht fruit én de vraagkant door stevige concurrentie van private label. Onderneming heeft productielocaties in 5 landen.

Situatie

Sterke behoefte om kostenbasis te reduceren en betere tools en organisatie te bouwen om voorraden te reduceren, logistieke kosten te verlagen en beschikbaarheid voor klanten te verhogen. Bedrijf wil aantal kleinere productielocaties sluiten en productie richting Oost-Europa verschuiven én tegelijkertijd logistieke kosten verlagen. Gwynt werd gevraagd supply chain scan te doen, transitieplan op te stellen én te realiseren en interim management te leveren.

Aanpak

In aantal stappen is verbeterplan ontwikkeld en gerealiseerd. Gestart is met brede supply chain scan en opstellen van transformatieplan. Daarna is er een nieuwe blauwdruk voor demand & supply planning ontwikkeld, zijn er supply chain processen in een nieuw SAP systeem gerealiseerd, is er een nieuwe structuur voor planning en rapportage opgesteld en is het transport- en warehouse netwerk geoptimaliseerd. Gwynt heeft als interim manager supply chain & operations ruim één jaar leiding gegeven aan dit traject.

Resultaat

De onderneming heeft een grote verbeterslag gemaakt en belangrijke doelstellingen gerealiseerd:

  • Een transparante en centraal georganiseerde supply chain
  • Een reductie in werkkapitaal >15%
  • Beheersing van de operatie gebaseerd op KPIs
  • Besparingen van >7% in externe warehousing

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!