8 april 2019

Onderneming

Internationaal familiebedrijf gespecialiseerd in geconditioneerde food logistiek, met sterke posities bij producenten én op havenlocaties. De onderneming heeft een geslaagde transitie gemaakt van conventionele logistiek naar gemechaniseerde distributiecentra en naar geautomatiseerde containerterminals in havens. De ondernemers achter het bedrijf hebben warme relaties met hun klanten opgebouwd en leveren een hoge performance en klanttevredenheid. De onderneming kent een sterk ondernemerschap en een can-do mentaliteit.

Situatie

De onderneming heeft een geslaagde diversificatiestrategie gerealiseerd op haar grootste haventerminal. Naast processing van sappen en opslag van fruit is het bedrijf uitgegroeid tot een belangrijke containerhub voor bananen. Voor het maken van de volgende groeistap is Gwynt, waarmee al eerder een succesvolle strategie was gerealiseerd, gevraagd om strategie en businessplan uit te werken. Doel was verdere versterking van de terminal, verbreding van de waardeketen én aantrekken van aanvullende grote klanten.

Aanpak

Er is gestart met een strategische review van de verschillende marktsegmenten, waarbij diep in de waardeketens van de verschlllende ketens gekeken is en potentiële targets in kaart zijn gebracht. Gedegen marktonderzoek is uitgevoerd in verschillende marktsegmenten, inclusief positionering en markttrends. Op basis hiervan zijn strategische opties, acties en doelen uitgewerkt en is de strategie gepresenteeerd aan en goedgekeurd door de Directie en Raad van Commissarissen.


Resultaten

De directie heeft nu een uitgebreide visie op de verschillende activiteiten en relatieve marktpositie per marktsegment. Strategische keuzes zijn gemaakt. Dit betekent dat een investering is goedgekeurd in een volautomatische containerterminal, tot nu toe de grootste investering in de historie van het bedrijf. Er ligt een concrete strategische roadmap en actie-plan, dat is omarmd door het management.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!