24 juli 2019

Categorieën: Business Cases, Retail

Onderneming

Cash & Carry formule gericht op zelfstandigen en vakmensen met een omzet van meer dan 200 miljoen euro. Franchise formule, gerund door 4 franchisenemers en eigendom van mix tussen familiebedrijven én private equity.

Situatie

De onderneming is een ambitieus bedrijf, gericht op groei en met een gezond rendement. Na het aantreden van de nieuwe CEO was primair de uitdaging om relevant te blijven, omzet per klant te vergroten, aantal klanten uit te breiden en een omnichannel positie in de markt op te bouwen. Daarnaast wil de directie een doorbraak in de markt realiseren en onderscheidend vermogen vergroten.

Aanpak

Gwynt heeft de directie én de franchisenemers begeleid bij het herijken van de strategie. Daarbij is een analyse gemaakt van de markt, zijn potentiële disrupties uitgewerkt, is gekeken naar toepasbaarheid van nieuwe technologie én is uitvoerig beoordeeld op welke fronten versterking nodig was. De strategische bouwstenen zijn concreet gemaakt en een jaarplan is uitgewerkt. Ook is de strategie vertaald richting de werkvloer op het servicekantoor en in de vestigingen. Gwynt heeft het proces begeleid om directie, commissarissen én franchisenemers op één lijn te krijgen.

Resultaten

Dit heeft geleid tot een gedragen strategie inclusief concrete financiële (groei)doelstellingen. Er is een duidelijke visie, vertaald in actieplannen tot vergroting van omzet en marktaandeel. Het concrete transitieplan om te transformeren tot omni-channel retailer is grotendeels gerealiseerd inclusief 1:1 personalisatie, webshop ontwikkeling en fulfilment proposities. Na anderhalf jaar loopt de onderneming vóór op plan en daarmee gelukt boven de doelstellingen te blijven.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!