Omnichannel & Business Intelligence

Hebben we een consistente merkbeleving over de kanalen heen (marketing & communicatie) en zijn de kanalen naadloos op elkaar aangesloten? Hoe staat het met de systeemintegratie, logistiek en  organisatie? Voor het goed inrichten van een omnichannel organisatie is het van belang om uw Business Intelligence op orde te brengen. Wat willen we weten? Wat moeten we meten? En wat kunnen we vergeten? Focussen we ons op analyses die inzicht geven in het verleden en vooral richting geven aan de toekomst? Zijn we op weg naar een data gedreven organisatie?

ONZE AANPAK & PROPOSITIES

Omnichannel

Bij omnichannel staan de klanten centraal en draaien alle kanalen (digitaal en fysiek) in harmonie om hen heen. Consumenten zien geen kanaal, maar een bedrijf of merk. Afhankelijk van tijdstip, locatie of doelstelling (oriënteren, informeren, kopen) kiezen ze een kanaal dat op dat moment het beste past. Dat betekent dat kanalen elkaar moeten aanvullen en de klant steeds dezelfde merkbeleving ondervindt. Wij geloven in omnichannel, omdat de klant omnichannel is. Hoe aantrekkelijk het uiteindelijke perspectief ook klinkt, het stelt wel een aantal eisen aan de organisatie. Processen moeten bijvoorbeeld zo simpel zijn, dat de klant zichzelf kan bedienen. De organisatie moet kunnen innoveren en continu kunnen veranderen. Klanten veranderen immers ook voortdurend van richting, behoeften en verlangens. Behalve aan de organisatorische kant stelt omnichannel ook strikte eisen aan de IT-architectuur. Onze aanpak is erop gericht om een responsive omnichannel platform te creëren, waarbij de organisatie in staat is om te leren en zich aan te passen vanuit markt insights.

Business Intelligence

Kennis is kracht. In het huidige retail landschap betekent dit inzichten halen uit grote hoeveelheden data. Voor formule, winkel, kanaal of category management geldt dat informatie essentieel is. Het gaat om het snel kunnen schakelen op business insights, verkregen uit tal van verschillende soorten data elementen. Traffic, conversie en bon grootte zijn daarbij traditionele elementen maar kunnen, verrijkt met andere bronnen, belangrijke nieuwe inzichten geven. Als u kunt beschikken over sterke business intelligence (o.a. klantanalyse, rendementsanalyse assortiment en verkoopkanalen, efficiëncy operationele executie), wordt anders kijken en anders handelen veel eenvoudiger. Onze dienstverlening is erop gericht om uw Business Intelligence op orde te krijgen. Door in gezamenlijkheid na te denken welke analytics echt waarde toevoegen, noodzakelijke data-elementen te bepalen en de rapportages te bouwen,  kunt u een organisatie bouwen, die blijvend in staat is om u als ondernemer te voorzien van de juiste business insights.

Wilt u meer weten over onze dienstverlening?

Eén van onze retail-specialisten wisselt graag vrijblijvend met u van gedachten tijdens een persoonlijk gesprek, waar en wanneer het ú uitkomt.

MEER INFORMATIE

Roland Mulder
(Senior Consultant)
06-51841936