20 maart 2019

Onderneming

Belgische producent van smeersalades en koelverse sauzen. Onderdeel van Nederlands food concern, maar van origine een familiebedrijf met de bijbehorende mentaliteit.

Situatie

Het bedrijf zocht op korte termijn een interim Manager Planning. Belangrijkste aanleiding hiervoor waren de diverse ontwikkelingen binnen de planningsafdeling, maar ook de ambitie om nog verdere professionaliseringsstappen te zetten op het vlak van planning en scheduling. De afgelopen jaren kende het bedrijf een sterke volumegroei en lag de focus met name op het aankunnen en verwerken van deze hogere volumes. Onder invloed hiervan groeide de behoefte om verdere stappen te maken in het professionaliseren van processen met meer aandacht voor efficiëntie en planning. Om dit te bewerkstelligen is de hulp van Gwynt ingeroepen.

Aanpak

De aanpak was gericht op het tijdelijk aansturen van het planning team om het service level naar klanten te garanderen tegen minimale waste kosten. Daarnaast het coachen van medewerkers, aanscherpen en invoeren van overlegstructuren en het verbeteren van de planningscyclus door de mogelijkheid van een productiewiel te onderzoeken.

Resultaten

De planningsafdeling heeft stappen gemaakt in het professionaliseren en in de ontwikkeling van het team. Een vaste overlegstructuur binnen de afdeling is opgezet waaronder een planning dag-overleg met KPI bord en bijbehorende eigenaren, acties, root-cause anlyses etc. Daarnaast zijn service level verbeterd en waste kosten gereduceerd door het gebruik van de nieuwe door Gwynt gebouwde planningstool. Als laatste is het verbeterpotentieel in kaart gebracht voor het opzetten van een productiewiel.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!