8 juli 2018

Onderneming

Beursgenoteerde wereldspeler in specialty food ingredients met productie op 3 continenten. Ingrediënten vallen onder GHS regelgeving en vergen strenge productie, opslag en transport condities. Onder invloed van hoge groeicijfers en hoge rework-graad had de productielocatie haar grenzen bereikt.

Situatie

De Europese fabriek is gesitueerd midden in woonwijk. De benodigde uitbreiding, vervanging en verbetering van bestaande fabrieksonderdelen stonden haaks op de noodzaak om logistiek efficiënter en veiliger te organiseren.

Aanpak

Onze klant had de keuze gemaakt om bestaande (externe) warehouses (off-site) te vervangen met een nieuw, gemoderniseerd warehouse met voldoende capaciteit. Gwynt heeft klant begeleid in logistiek ontwerp van magazijn, selectie van project ontwikkelaar (financier en bouwer van magazijn), opstellen van LOI en contract en uiteindelijke bouw van het warehouse.

On site is een kwantitatieve analyse gedaan van de verschillende stromen. Vanuit lean filosofie en op basis van bestaande ruimtes is een herontwerp gemaakt om zowel benodigde opslagruimte als ook benodigde FTE te optimaliseren. Een grondige voorraad analyse van met name grondstoffen is gedaan om zowel veiligheidsvoorraden als ook lead times van leveranciers te optimaliseren.

Resultaten

Het nieuwe warehouse, inclusief migratiekosten, is binnen een jaar terugverdiend. De on site optimalisatie heeft geleid tot 10% FTE reductie en bijna € 0,5 mio reductie van grondstofvoorraad.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!