31 december 2007

Categorieën: Business Cases, Food, Industrie

Onderneming

Merkproducent van biologische voedselproducten, die na een strategische herpositionering en afstoten van niet strategische onderdelen een nieuwe blauwdruk voor productie en distributie moest ontwikkelen. Naast producent is bedrijf tevens distributeur voor derden en food retailer. Bedrijf wil na herstructurering klaar zijn voor sterke groei van biologische merkartikelen.

Situatie

Onderneming geeft 60 M Euro uit aan logistieke kosten en wil nieuw logistiek netwerk opzetten tegen lagere kosten. Landen-organisatie werken allen op andere manier. Onderneming streeft naar standaardisatie en heldere logistiek propositie.

Aanpak

Na een grondige datanalyse is er een netwerk optimalisatie traject gestart waarin diverse scenario’s zijn ontwikkeld en berekend om kosten te reduceren, processen te standaardiseren en service levels vast te leggen. Daarbij is er een differentiatie toegepast tussen de merk- en distributiebedrijven. Gwynt heeft de netwerkstudie uitgevoerd en een concreet implementatieplan opgesteld.

Resultaat

Er is een logistieke footprint ontwikkeld waarmee kosten zijn bespaard en onderneming een nieuwe start kon maken om weer te gaan groeien:

  • Reductie van de overall logistieke kosten met 15%
  • 30% reductie in warehouse locaties
  • Outsourcing van 30% naar 66%
  • Een sterk klantgerichte en gestandaardiseerde logistieke operatie en organisatie.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!