24 maart 2017

Onderneming

Groothandel met Europees netwerk van zowel (200+) dealers/verkooppunten als eigen winkels (15+).

Situatie

Door grote groei in afgelopen jaren was de druk op de bestande Supply chain inrichting toegenomen met inefficiënties tot gevolg: 6 decentrale magazijnen met ieder eigen werkwijze en vergrootte foutkans door verouderde WMS software. Door incrementele groei in e-commerce activiteiten was een gestructureerde aanpak van ecommerce supply chain aanpak achtergebleven met te lange levertijden bij piek-momenten in Web orders tot gevolg.

Voor de verhuizing naar een nieuw DC werd Gwynt gevraagd door de eigenaar om de opstart en overgang te begeleiden, inclusief implementatie van een nieuw WMS.

Aanpak

De aanpak was gericht op strak programma management voor de verschillende werkstromen met continue focus op deadline en kwaliteitsbewaking door beheren van issue lijst en prioriteiten tijdens opstartfase.

Naast de projectmatige onderdeel hebben we ook de inhoud vormgegeven: sparren over de inrichting van magazijn en WMS en testen en valideren van WMS functionaliteiten. Belangrijke succesfactor bij implementaties van deze omvang zijn de mensen die op een nieuwe manier moeten werken, met nieuwe systemen. Hiervoor hebben we de gewenste nieuwe organisatiestructuur uitgewerkt, een communicatie- en training plan opgesteld en uitgebreide overdracht aan de lijn gedaan.

Resultaat

Succesvolle opstart van nieuw DC en bijhorend WMS

Significante reductie van logistieke complexiteit en kosten

Opstart van professionele web picking operatie die piekvolumes feestdagen heeft kunnen opvangen met 24u leveringen

Alle stakeholders tijdig en voldoende geïnformeerd over transitie en nieuwe manier van werken

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!