30 augustus 2019

Categorie├źn: Business Cases, Food, Industrie, Retail

Onderneming

Nederlandse FMCG specialist, snelgroeiend en internationaal actief. Gespecialiseerd in het sourcen, ontwikkelen en distribueren van concepten voor supermarkten, discounters, doe-het-zelfzaken en warenhuizen in Europa.

Situatie

De groei en ontwikkeling van het assortiment had geresulteerd in een verandering en verschuiving van de benodigde warehousing activiteiten. Daarbij overstegen de noodzakelijke warehousing activiteiten in specifieke gevallen zelfs de capaciteit, wat knelpunten in de operatie tot gevolg had.

Aanpak

Aan de hand van diverse interviews zijn de belangrijkste functionele stromen binnen het warehouse in kaart gebracht. Deze zijn verdiept door een set kwantitatieve analyses waarmee de volumes over deze functionele stromen, alsook de deviaties en eigenaardigheden inzichtelijk werden. Op basis van deze input heeft Gwynt een kwantitatief model ontwikkeld waarmee zelfstandig de noodzakelijke warehouse capaciteit bepaald kan worden op basis van verwachte volumestroom en diverse parameters.

Resultaten

De kwantitatieve analyses hebben geleid tot een aantal relevante inzichten in vraagpatronen en warehousing activiteiten. Bovendien is de opdrachtgever voortaan in staat om op basis van nieuwe business plannen (toekomstige) bottlenecks in de warehousing activiteiten te identificeren door gebruik te maken van het (herbruikbare) kwantitatieve model. Gwynt heeft vervolgens met behulp van dit model advies gegeven over de verwachte bottleneck, optimalisaties en investeringen in relatie tot de warehousing activiteiten op basis van de laatste business plannen.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!