27 januari 2022

Categorieën: Business Cases, Industrie

Onderneming

Snelgroeiende franchiseformule in bouwmaterialen gericht op vakmensen met een gezond rendement en unieke en succesvolle propositie.

Situatie

Met het oog op verdere groei is deze opdrachtgever op zoek naar mogelijkheden tot verdere expansie, waarbij ook internationalisatie wordt onderzocht.

Aanpak

Het team van Gwynt is gestart met vooronderzoek op basis van storechecks, expert interviews en deskresearch om tot een eerste indicatie te komen van marktomvang, doelgroepen en aanwezige aanbieders. Vervolgens is een grootschalig kwantitatief onderzoek uitgevoerd onder consumenten en de professionele vakman voor een betrouwbaar beeld van marktomvang, structuur en potentie.

De vervolgstap was gericht op het bepalen van de formule fit met de potentiële doelgroep, Hiertoe zijn  testaankopen en groepsdiscussies georganiseerd om aanscherpingen in formule bouwstenen te bepalen.

Resultaten

Ons marktonderzoek heeft duidelijk inzicht in de omvang van de markt en marktsegmenten opgeleverd, inclusief concurrentie, regionaliteit, assortiment, prijsniveau, doelgroepen, behoeften en customer journey.

Bovendien heeft ons team concrete aanbevelingen gedaan voor mogelijke market entry scenario’s op het vlak van formule format, bouwstenen en regio’s.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!