31 december 2015

Categorieën: Business Cases, Industrie

Onderneming

De klant is Europese marktleider in diepvrieslogistiek, gespecialiseerd in gemechaniseerde en geautomatiseerde hoogbouw magazijnen. Ze hebben vestigingen in meerdere landen met een gecombineerde opslagcapaciteit van meer dan 500.000 pallets. De eindklanten zijn grote A-merk en Private-label FMCG producenten. Hoge operationele en financiële performance, met stevig groeiperspectief in en buiten Europa. Aandeelhouders zijn een grote bank en een aantal grote investeerders

Situatie

Binnen de brede portfolio aan bedrijfsactiviteiten werd de logistieke dienstverlening niet meer als kernactiviteit beschouwd en werd besloten om de mogelijkheden te onderzoeken om een dochteronderneming af te stoten die actief is in de logistiek dienstverlening. Om de haalbaarheid en potentie heirvan te bepalen werd Gwynt gevraagd om marktonderzoek te doen en een business plan op te stellen als onderdeel van de vendor due diligence voor de verkoop.

Aanpak

Voor het bepalen van de potentie van de bedrijfsactiviteiten is een uitgebreid marktonderzoek uitgevoerd gecombineerd met een concurrentieanalyse om een volledig beeld te vormen.

Het business plan werd opgebouwd uit verschillende onderdelen. Allereerst een realistische financiële prognose met vooruitzichten tot en met 2025, samengevat in P&L, balans en cash-flow. Verder een roadmap met benodigde acties & investeringen voor komende jaren. Onbenut potentieel in de vorm van kansen voor operationele/financiële verbeteringen en waarde creatie zijn ook onderzocht en benoemd.

Naats de uitvoer van marktonderoek en business plan was Gwynt strategisch adviseur voor investment bank en aandeelhouders

Resultaat

Succesvolle transactie met hoger dan verwachtte opbrengst

Onderbouwing / bewijs voor marktgroei en winstpotentie

Hoog attractief investerings- en verdienmodel voor koper

Stevig business plan, geaccepteerd door directie, gechallenged door strategie consultant

Business plan en presentatie voor Vendor Due Diligence

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!