17 juni 2018

Onderneming

Retailer met zes grote winkels. Familiebedrijf, leiding in handen van 3e generatie. 4e generatie werkzaam in het bedrijf. Webshop genereert groot deel van de omzet en verwerkt bestellingen uit binnen- en buitenland. Naast diverse bekende merken voert de onderneming ook eigen merken.

Situatie

Omzet krimpt en onderneming maakt verlies. Liquide middelen zeer beperkt. Onderneming huurt Gwynt in, op advies van de afdeling bijzonder beheer van de bank, voor een diagnose van de situatie, beoordeling van het business model, opstelling van herstelplan met maatregelen voor omzetgroei, resultaatverbeteringen en cash-flow prognoses.

Aanpak

Quick scan in 4 weken naar de interne en externe oorzaken o.b.v. markt- en concurrentieanalyses, interviews en workshops met management en afdelingshoofden, store visits, beoordeling website en reacties via social media, financiële analyses en prognoses.

Vaststelling van maatregelen op het gebied van omzetgroei, kostenreductie, verbetering interne organisatie/processen en sturing op cash/cijfers op orde. Opstelling van budget en cash flow prognose. Bespreking van herstelplan met directie en bank.

Resultaat

Onderneming heeft alle adviezen overgenomen, waaronder aanname van een interim directeur die naast de DGA staat om structuur en rust te brengen in het management team en de interne organisatie. Logistieke processen en voorraadbeheer zijn verbeterd en oude voorraden opgeruimd. Nieuwe website is uitgebreid getest en go live was succesvol.

Kostenbesparingen zijn doorgevoerd. Van één filiaal is een succesvolle outlet store gemaakt. Integratie van e-com team en marketing team. Meer aandacht voor personeelsbeleid en communicatie naar het personeel over het verbetertraject. Naast alle korte-termijn acties is tevens een begin gemaakt met het opstellen van een strategisch plan voor de komende 2-3 jaar.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!