16 juli 2019

Onderneming

Werelwijde marktleider (#1 in Europa) in zetmeel productie en specialiteiten. Producent met meer dan 25 industriële sites en een omzet van 3,5 miljard euro. Een Frans familiebedrijf dat versneld wil professionaliseren en globaliseren, met sterke groeiambities in plantaardige grondstoffen. Verwerker van tarwe, mais, aardappelen, soja en erwten tot zetmeel voor de voedingsindustrie, voor de papierverwerkende industrie en voor pharmabedrijven.

Situatie

De onderneming levert aan een mix van directe klanten en tussenhandel en wil zonder de salesforce uit te breiden meer rendement maken en de omzet uitbreiden. Bedrijf leverde aan 500+ distributeurs – naast de directe business – en wilde overstappen naar een top 5 distributeurs structuur én 30 local champions. Doel was tevens om afspraken en services richting distributeurs te standaardiseren en te professionaliseren als onderdeel van een strategie tot klantsegmentatie en service vereenvoudiging. Gwynt is gevraagd de supply chain organisatie te ondersteunen vanwege brede ervaring met supply chain projecten in de food processing en zetmeelindustrie, naast de ervaring met distributieprojecten voor verschillende markten.

Aanpak

Gwynt werd gevraagd om als projectleider voor de supply chain organisatie op te treden in dit wereldwijde en strategisch belangrijke project. Daarbij is de impact berekend op supply chain performance en kosten, hebben we aangepaste KPI’s voorgesteld om succes van implementatie op te volgen en correctieve acties te kunnen nemen bij afwijkingen. Daarnaast hebben we de nieuwe manier van werken geïmplementeerd met de top 5 distributeurs en is de organisatie geïnformeerd en getraind in de nieuwe manier van werken.

Resultaten

Er is overeenstemming gerealiseerd over de nieuwe KPI-set, zowel intern binnen de onderneming én met de top 5 distributeurs. Een nieuwe samenwerkingsvorm met distributeurs is opgezet inclusief bijbehorden review meetings. De transitie is soepel en snel gerealiseerd en de doelen voor het 1e jaar zijn gerealiseerd ten aanzien van groei én kostenbesparing.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!