26 november 2018

Onderneming

Sterk groeiend 2e generatie familiebedrijf in de maakindustrie die de afgelopen jaren opgeschoven is van producent van onderdelen naar producent en assemblage-partner van subassemblies voor de automotive en agro-industrie.


Situatie

De vraag van de klanten is de laatste jaren sterk gewijzigd qua complexiteit van de producten, de vereiste kwaliteit, de verlaging van order-groottes en de reductie van de order-lead-time. De ondernemer heeft Gwynt gevraagd om samen met het team de strategie te herijken, de inrichting van de fabriek te optimaliseren en een nieuwe organisatie structuur te bepalen waarmee de onderneming in staat is de groei succesvol te continueren.

Aanpak

We hebben een “out-site-in” aanpak gekozen, waarbij we begonnen zijn met het bepalen van de toekomstige eisen van de klanten en de ontwikkeling van het portfolio. Deze eisen hebben we teruggebracht tot een toekomstige flow door de fabriek en de wijze van produceren en assembleren. Dit heeft tot een nieuwe layout geleid, waarbij ook de interne doorlooptijd drastisch is gereduceerd. Vervolgens is met het team bepaald welke competenties naar de toekomst cruciaal zijn om de groei te kunnen faciliteren. Dit heeft geleid tot een andere inrichting van het management team en herijking van rollen en verantwoordelijkheden.

Resultaat

De layout van de fabriek is daadwerkelijk aangepast, waarbij ook ruimte is ontstaan voor een nieuwe geautomatiseerde lasersnijmachine. Daarnaast zijn tussenvoorraden drastisch gereduceerd. Ook is er een nieuwe operationele manager en een nieuwe supply chain manager aangetrokken zodat er meer tijd en aandacht geschonken kan worden aan het realiseren van operational excellence en een verdere verbetering van de supply chain performance.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!