7 april 2020

Onderneming

Nederlands familiebedrijf en foodleverancier, snelgroeiend en internationaal actief. Gespecialiseerd in de ontwikkeling, sourcing van de juiste grondstoffen en distributie van concepten voor verschillende kanalen; oa wereldwijde A-merken, supermarkten, foodservice en quick service restaurants.

Situatie

De uitdaging was om in een sterk bewegende markt de organisatie klaar te maken voor de volgende generatie eigenaren een daarbij de strategie te herijken voor verdere groei.

Aanpak

Eerst zijn de missie en (familie)waarden van het bedrijf aangescherpt om vervolgens de strategie te herijken en duidelijke doelstellingen te formulieren. Op basis hiervan is een nieuwe organisatie uitgetekend met uitbreiding op de juiste afdelingen om zo bijvoorbeeld de innovatiegraad te kunnen versnellen. Vervolgens zijn de plannen doorgerekend in een onderbouwd business plan om de investering ook te kunnen verantwoorden.

Resultaten

Een slagvaardige organisatie die in staat is zich aan te passen in een snel groeiende- en snel veranderende markt met een duidelijke commerciële focus voor de komende drie jaar. Bovendien kan door een betere samenwerking en taakverdeling tussen de verschillende afdelingen het aantal innovaties sterk toenemen in de komende jaren.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!