8 april 2019

Categorieën: Business Cases, Industrie

Onderneming

Kennisleider in de polymerenindustrie heeft intentie om joint-venture te vormen met polymerenproducent uit Kazakstan voor conversie van gas tot plastics voor de automobiel-, verpakkings- en kabelindustrie.

Situatie

Gwynt is gevraagd logistiek ontwerp te maken op basis van simulaties. De geografische locatie van de nieuwe fabriek in toendralandschap vereist flexibele oplossingen mbt infrastructuur, modaliteiten, temperaturen, marktfluctuaties en verpakkingssoorten. Naast opslag en handling is ook bouw van een intermodale railterminal onderdeel van de plannen. Gwynt is al meer dan tien jaar vaste partner en heeft veel ervaring bij ontwerp en simulatie van logistieke infrastructuur.

Aanpak

Op basis van site visits, luchtfoto’s/tekeningen, dialoog met de klant en contracting engineer is een detailontwerp gemaakt van de on-site en outbound material handling en rail infrastructuur oplossingen. We hebben capaciteitsberekeningen gemaakt voor de on-site voorraadpositie. Met een simulatietool hebben we de productiecyclus berekend en gevoeligheden berekend van silogroottes, productmix veranderingen, outbound multimodaal transport en groei. Met AUTOcad zijn tekeningen gemaakt met alle exacte locaties en dimensies van het logistieke platform.

Resultaten

Resultaat is een concreet plan met CAPEX en OPEX inschattingen op basis van gedetailleerd ontwerp voor verpakkingslijnen, warehouses en containerterminal. Daarnaast zijn sensitiviteiten gevalideerd voor de verschillende installaties en mogelijke bottlenecks om een robuust ontwerp te realiseren dat flexibel is voor veranderingen in de toekomst. Het ontwerp is goedgekeurd en ingepast in het totaalontwerp voor het chemische complex.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!