31 december 2014

Categorieën: Business Cases, Industrie

Onderneming

Multinational in de chemie & plastics: Top 3 producent in consoliderende markt met €7+ Miljard omzet. Leverancier aan diverse bedrijfstakken zoals automotive-, verpakkings-, infrastructuur- en elektrotechnische industrie.

Situatie

Deze klant is zeer succesvol in de productie van o.a. plastics en de verkoop hiervan via ‘traditionele’ verkoopkanalen. Verkoop via een e-commerce B2B platform was (vrijwel) non-existent. Gezien de wereldwijde potentie en mogelijkheden tot schaalbare verkoop aan long-tail klanten ontstond de wens om de e-commerce activiteiten uit te breiden. Gwynt is gevraagd om te helpen met de opstart hiervan.

Aanpak

Omdat we niet geloven in een generieke aanpak, hebben we gezocht naar een tailor made oplossing. Hiervoor hebben allereerst gekeken naar de klantbehoefte door klantenonderzoek en –interviewsop te zetten en uit te voeren. Intern hebben we gekeken naar de betrokken bedrijfsprocessen en verkoopkanalen om op basis hiervan een E-business strategie en framework op te stellen.

Binnen de strategie hebben we verschillende groei-opties en –plannen gedefinieerd op basis van prioriteiten vanuit de business units: aansluiting bij zowel interne als externe klanten zorgt voor groetere relevantie en toepasbaarheid van de gekozen strategie

Resultaat

Lange termijn E-Business visie én korte termijn ingroei scenario

Verschillende pilot projecten om gecontroleerde groei van E-business te realiseren

Business unit specifieke E-Business doelstellingen

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!