31 december 2007

Categorieën: Business Cases, Food, Industrie

Onderneming

Divisie van internationale producent van ingrediënts voor de voedingsmiddelenindustrie met omzet van 150 mljoen Euro en 650 medewerkers. Onderneming ontwikkelt, produceert en verkoop zoetstoffen over de hele wereld. Bedrijf is onderdeel van een grote coöperatie.

Situatie

Één van de grotere sites levert een structurele under-performance, heeft een te zware kostenstructuur en de resultaten zijn niet bevredigend en vooral niet voorspelbaar. Op alle fronten is een drastische transformatie noodzakelijk: commercieel, productie, logistiek, planning en besturing.

Aanpak

Gwynt heeft ruim één jaar met een internationaal team het programma en change management van deze site geleid. Na een deep-dive scan is een transitieplan opgesteld dat daarna is gerealiseerd. Daarbij zijn processen zoals productie, warehousing en planning opnieuw én efficiënt ingericht en is de propositie naar de markt aangepast. Ook is een spend analyse gedaan en zijn er grote besparingen gerealiseerd in inkoop van primaire en secundaire stromen. Gwynt heeft interim management geleverd op een aantal cruciale posities.

Resultaat

De herstructurering heeft geleid tot drastische en structurele verbeteringen:

  • EBIT verhoging van 2,5 M Euro per jaar
  • Reductie van de staff met ruim 150 medewerkers
  • Professionalisering van de gehele organisatie
  • Continuïteit en groei voor de site

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!