6 september 2022

Categorieën: Business Cases, Retail

Onderneming

Europese discounter in textiel afkomstig uit Nederland. Het bedrijf is zeer succesvol en heeft haar focus op verdere groei via een omnichannel strategie en internationale expansie. Ambitie is om de grootste te worden in vier belangrijke productgroepen binnen fashion.

Situatie

Voor verdere groei is een betere doorvertaling nodig van de visie, kernwaarden en ambities naar de verkooporganisatie, winkeloperatie en vastgoed- en bouwafdeling van het bedrijf. Dit vraagt een aanscherping in de organisatie en een breed gedragen groeiplan.
Belangrijke thema’s binnen het groeiplan zijn betere klantgerichtheid, ondernemerschap, flexibiliteit en schaalbaarheid. Aan Gwynt is gevraagd om een voorstel te doen voor support bij het bepalen van het nieuwe verkoop organisatiemodel en het opstellen van het groeiplan.

Aanpak

Het team van Gwynt is gestart met een quickscan van de huidige strategie, verkoop-, winkel-, vastgoed- en bouwafdelingen en organisatie- en meeting structuren via interviews en een aantal workshops. Ook is gekeken naar de lange termijn ambities van het bedrijf en de directie als kompas voor de strategische aanscherping.

Resultaten

De aanpak van Gwynt heeft geleid tot een wendbare verkooporganisatie, met meer eigenaarschap en een duidelijke werkverdeling in de organisatie. Ook is de visie door vertaald naar een aantal noodzakelijke veranderingen voor de verkoopafdeling aangevuld met een roadmap met initiatieven.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!