6 september 2022

Categorieën: Business Cases, Retail

Onderneming

Een snel groeiende non-food discounter in Europa, met een altijd wisselend assortiment van ongeveer 6.000 producten in meer dan 2.100 winkels met elke week meer dan 12 miljoen klanten. Daarnaast bezoeken ook nog eens 8 miljoen klanten de webshop.  Ze hebben meer dan 65.000 werknemers in 10 landen met meer dan 124 verschillende nationaliteiten. De focus ligt bij dit bedrijf op het verbeteren van producten in kwaliteit en duurzaamheid, terwijl ze klanten blijven voorzien van een verrassend assortiment tegen de laagste prijs.

Situatie

Het Supply Chain Planning team bestaat uit ongeveer 70 mensen met elk verschillende individuele werkwijzen. Om schaalbaarheid te vergroten voor groei in de toekomst wilden ze graag naar standaard processen.

Gwynt heeft ondersteund bij het definiëren en implementeren van gestandaardiseerde processen. Daarnaast is er een trainings- en motivatieplan ontwikkeld om de processen te borgen.

Aanpak

Door een combinatie van bestaande processen en de ervaring en kennis van Supply Chain Planning, zijn standaard processen gedefinieerd en vastgelegd. Daarbij is eerst de huidige situatie in kaart gebracht en zijn verschillende individuele processen geëvalueerd.

Om de processen te borgen is er een trainingsprogramma ontwikkeld. Om teamwork en motivatie binnen het team te verbeteren, zijn motiverende challenges aan het trainingsprogramma toegevoegd. Gwynt heeft ondersteund bij het maken van content en het coördineren van de trainingen en challenges voor 2022 en het maken van een vervolgplan voor 2023 en verder.

Resultaten

De implementatie van gestandaardiseerde processen heeft gezorgd voor een uniforme werkwijze binnen de Supply Chain Planning afdeling waardoor schaalbaarheid mogelijk is.

De processen zijn geborgd en teamwork, communicatie en enthousiasme binnen het team is verbeterd door motiverende challenges en (skills) trainingen in verschillende groepen.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!