3 februari 2023

Categorieën: Business Cases, Food

Onderneming

De opdrachtgever is een internationaal Food & Beverage bedrijf

Situatie

De productie van zuivelculturen op hun locatie in Nederland zal de komende jaren naar verwachting verdubbelen. Binnen de huidige logistieke opzet zijn er al enkele veiligheidsproblemen (mens – machine interferentie)

Gwynt is gevraagd om de opstelling voor de logistieke activiteiten ter plaatse te herontwerpen om de extra volumes veilig en efficiënt af te handelen.

Aanpak

We zijn begonnen om alle materiaalstromen binnen expeditie in kaart te brengen, en die vervolgens te extrapoleren op basis van groeiaannames. Vervolgens hebben we alle orderpicking en expeditie activiteiten gemodelleerd om toekomstige knelpunten te bepalen.

Met het project team hebben we oplossingen voor deze knelpunten geïdentificeerd. De laatste stap was om van deze oplossingen de CAPEX, OPEX, veiligheid compliance en werkbaarheid te bepalen, zodat de klant tot implementatie kan overgaan.

Resultaten

Er is een nieuwe indeling en manier van werken voorgesteld voor de logistieke activiteiten om de extra volumes veilig en efficiënt af te handelen. Voor de geïdentificeerde knelpunten zijn er oplossingen bepaald die de opdrachtgever gaat implementeren.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!