31 december 2011

Categorieën: Business Cases, Retail

Onderneming

IBB Amsterdam is een internationaal bedrijf in de horloge- en sieradenindustrie. Het bedrijf ontwikkelt sterke eigen merken zoals Ti Sento Milano, Charming by Ti Sento, Blush, Tirisi and Tirisi Moda. IBB importeert en distribueert tevens diverse A-merken.

Situatie

De IBB directie heeft Gwynt gevraagd te ondersteunen bij het realiseren van een effectieve logistieke bedrijfsvoering en het optimaliseren van verkoopondersteunende processen op basis van de Operational Excellence filosofie.

Aanpak

Als kader hebben we een praktisch en stapsgewijs verbeterplan opgesteld dat in lijn was met de volwassenheid van de organisatie. In dat verbeterplan stonden de volgende onderwerpen: implementatie van missie & visie, gedragscode, blauwdruk leidinggeven, procesbeschrijvingen tot op handelingsniveau, nieuwe organisatiestructuur incl. functieprofielen, skill matrix, nieuw overlegstructuur, service levels, KPI’s, activity-based costing model en continu verbetercyclus (incl. tools).

De grote verscheidenheid aan onderwerpen werd gemanaged met de SCRUM methodologie, waarin korte doelen (2 weken) in teamverband worden gesteld en opgeleverd wat zorgt voor continue stroom aan tastbare verbeteringen

Resultaat

Door te investeren in transparantie, eliminatie van niet-waarde toevoegende activiteiten, een betere benutting van mensen en een nieuw organisatie-, proces- en besturingsmodel werkt IBB nu slimmer en kosten-efficiënter.

Totale besparing bedroeg 20+ % van het totale supply chain budget.

IBB’s Supply Chain Manager vatte het Aldus samen: “Dankzij een hands-on aanpak hebben we in een korte tijd grote stappen kunnen zetten in onze manier van werken. Doordat alle processen heel transparant zijn geworden, is het veel makkelijker te kijken naar waar de issues en de verbetermogelijkheden liggen.”

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!