31 december 2007

Onderneming

Familiebedijf en Europees marktleider in de logistiek van vloeibare levensmiddelen. Onderneming is gegroeid van regionaal wegtransporteur tot Europese intermodale speler in transport, die daarnaast nieuwe activiteiten zoals juice processing, tank cleaning én transport management oplossingen aanbiedt. Onderneming wil verder groeien in omzet van 80 naar 130 M Euro in 5 jaar.

Situatie

Onderneming wil minder afhankelijk worden van transport(assets) en meer door technologie en organisatie supply chains optimaliseren voor haar klanten. Naast de organisatie van transport wil de onderneming ook actviteiten overnemen van klanten (outsourcing van processing/verpakken etc.) en value added logistics uitbreiden. Doel is om in een aantal deelmarkten zoals oils, sugars & starches en juices dominante speler te blijven en omzet en rendement te laten groeien. Gwynt heeft voor de onderneming een businessplan ontwikkeld inclusief concrete roadmap met concrete doelstellingen op korte en langere termijn.

Aanpak

Op basis van uitgebreide analyse van de activiteiten van de onderneming en het bepalen van de marktpotentie zijn strategie, business propositie en groeiplan uitgewerkt. Ook zijn er financiële prognoses voor de group en de verschillende divisies gemaakt. Op basis hiervan is een busienssplan opgesteld inclusief een blueprint van de organisatie en de IT-systemen. Het businessplan is gepresenteerd aan financiers, medewerkers en andere stakeholders.

Resultaat

De onderneming is sterk gegroeid en belangrijke doelstellingen zijn gerealiseerd:

  • De omzet is gegroeid naar 130 M Euro
  • De EBIT is verdubbeld
  • Het plan heeft geleid tot verdere internationalisering, groei van de organising en VAL-logistics divisies en vermindering van de afhankelijkheid vna transport
  • De organistie is verder geprofessionaliseerd en heeft nieuw jong talent kunnen aantrekken

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!