25 augustus 2018

Categorieën: Business Cases, Industrie

Onderneming

Europese producent en marktleider van (gespecialiseerde) polymeren voor de automotive, wire&cable, verpakkings en medische sectoren met locaties in groot aantal Europese landen. Gwynt heeft al meer dan tien jaar een partnership met deze klant voor projecten binnen manufacturing en supply chain.

Situatie

Voor de site in Oostenrijk bestaat een sterke behoefte om productportfolio en productie uit te breiden. Een cruciale vraag daarbij was of op basis van extra volumes nieuwe bottlenecks bepaald konden worden en welke investeringen nodig waren om deze op te lossen.

Aanpak

Business scenario’s zijn ontwikkeld om de impact door te rekenen van toekomstige volumes op de on-site logistieke flow. Gwynt heeft een simulatietool gebouwd om de huidige assets te modeleren rekening houdend met processing capaciteit, mixing, silo opslag, verpakkingslijnen, containers en warehouses. Op basis hiervan is een studie uitgevoerd naar de optimale grootte van opslag- en productie-assets, inclusief berekening van bottlenecks. Als laatste stap zijn CAPEX & Business Case berekeningen gemaakt om de investeringen door te rekenen.

Resultaten

Het project heeft duidelijke kwantitatieve en kwalitatieve inzichten opgeleverd rond bottlenecks die optreden bij volumegroei, inclusief gevoeligheidsanalyses voor verschillende scenario’s. De business case is gevalideerd en door de board goedgekeurd. Door toepassing simulatie zijn 40% minder investeringen nodig dan vooraf gedacht en is een flexibele oplossing uitgewerkt die ook werkt als in de toekomst wijkt dat de productmix afwijkt van de berekende scenario’s.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!