16 mei 2018

Onderneming

Familiebedrijf en producent van operatorcabines – zowel standaard als op maat gemaakt (specials) – voor kraanmachinisten. Veel engineering kennis en project management (elke cabine is een project). Klanten van dit bedrijf zijn met name actief in container handling in zeehavens, maar ook in bulk handling, staal, offshore en baggerindustrie.

Situatie

Marge op specials was te laag – soms zelfs negatief – door te hoge kostprijs. Management was van mening dat met name de productiekosten konden worden verlaagd door verbetering van het end-to-end specials proces.

Aanpak

Viertal workshops gericht op verbeteringen in en redesign van het specials proces, van eerste klantcontact tot uitlevering. Ontwikkeling van change managementplan om de nieuwe situatie werkelijkheid te laten worden. Opstart en begeleiding van een verbeterproject op de vloer i.s.m. operations manager, supervisors en monteurs.

Resultaat

Redesign van het specials proces, als basis voor hogere marges op de specials producten. Verbeterd offertetraject wat leidt tot nauwkeurigere offertes en minder ad hoc wijzigingen gedurende de realisatiefase. Verbeterde samenwerking tussen sales en engineering, engineering en productie. Sterkere rol projectmanagement. De resultaten waren tevens aanleiding voor de opstart van een breder operationeel verbetertraject, inclusief visueel management (KPI borden).

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!